040-611 66 84 info@kockumochkockum.se

Menu

Barntandvård

Barntandvården ligger oss varmt om hjärtat. Vi vill hjälpa dig som förälder att så tidigt som möjligt ge ditt barn sunda och hållbara tandvanor. Vi jobbar aktivt med barntandvård för att barn ska tycka att det är roligt och spännande att gå till tandläkaren. Våra mottagningar är ljusa och glada och vi är noga med hur vi bemöter barnen. Vi informerar alltid noga om vad vi gör för att skapa trygghet och förtroende.

Du vet väl att du kan lista ditt barn kostnadsfritt hos oss? På så sätt vet du att du får all viktig information direkt: från det att ditt barn får sin första tand och framåt.

Börja tidigt med tandborstning

Barnens tänder ska hålla länge. Vi föräldrar kan inte nog betona vikten av noggrann tandborstning. Två gånger om dagen. Det är inte så lätt att komma åt överallt så fortsätt gärna att själv borsta ditt barns tänder – så länge han eller hon tillåter. Även barn kan med fördel använda tandsticka, tandtråd eller mellanrumsborste när de har blivit lite större. Vi rekommenderar absolut någon form av flourtillskott. Det finns som munskölj, som sugtablett och tuggummi. Ju förr bra tandvanor blir en naturlig del av vardagen desto bättre! Barntandvård är gratis tills barnet fyller nitton år.

Tandläkarna Kockum & Kockum i Malmö är tandläkarteamet för hela familjen.

Har du frågor om barntandvård? Hör av dig till oss, vi besvarar dem gärna.
Eller boka en tid för undersökning idag!