Tandimplantat, Protetik

Krona

En krona är en individuellt utformad ny tand som fästs på den befintliga tanden. Vi slipar först ner den gamla tanden. Därefter gör vi en avgjutning som vi sedan använder för att tillverka den nya kronan.

Bro

En bro kan bli aktuell när vi ska ersätta en lucka i tandraden och tänderna intill är mycket lagade. Vi slipar då ner dessa och använder dem som brostöd. Med hjälp av ett avtryck skapar vi sedan en bro som ersätter både den saknade tanden och de nedslipade tänderna.

Avtagbara proteser

Ifall ditt bett är så skadat, eller man inte har tandben, så det inte går att göra en brokonstruktion eller implantat kan en protes vara ett alternativ. Proteser kan göras både på bett som är delvis och helt tandlösa. Våra proteser sitter ordentligt på plats och ger ett bra bett. Och vi lägger mycket stor omsorg och vikt vid att göra proteserna så verklighetstrogna och fina som möjligt. Självklart är du med och bestämmer hur protesen ska se ut. Avtagbar protes är alternativ för dig som önskar ett mer kostnadsvänligt alternativ.

Implantatbehandlingar

Om du saknar en eller flera tänder kan ett tandimplantat vara den bästa lösningen för dig. Våra specialister inom tandkirurgi och protetik vill gärna återge dig ett vackert och kraftfullt bett som håller livet ut. Vi samarbetar med de främsta på området, Dentsply Implants (tidigare Astra Tech Dental), för att kunna erbjuda den bästa behandling som finns att tillgå och ha tillgång till den senaste kompetensen vad gäller teknik och material.

Undersökning

Vi inleder alltid med att röntga det aktuella området och en grundlig undersökning för att få en klar bild över situationen. Därefter går vi tillsammans igenom de olika möjligheterna och alternativen. Du får alltid ett kostnadsförslag som du kan tänka över i lugn och ro.

Operation

Alla operationer sker med lokalbedövning. Under operationen sätter vi in den skruv/fixtur eller de skruvar/fixturer som vi sedan ska fästa den nya tanden, tänderna eller protesen på. Operationen tar oftast omkring en timme beroende på vad som ska utföras. Vi kontaktar dig samma kväll eller på morgonen därpå för att säkerställa att du mår bra och att allt känns som det ska. Du blir kallad till ett kostnadsfritt återbesök kort efter operationen.

Ny tand

Efter operationen är de flesta väldigt ivriga med att få sin nya tand eller nya tänder på plats. Ibland kan det ske ganska kort efter operationen. I andra fall behöver patienten vänta ett tag för att låta benet och skruven/fixturen eller skruvarna/fixturerna läka ihop ordentligt innan tanden eller tänderna sätts på plats och belastas.

Senast ändrad: fredag 22 november, 2019
Publicerad av: Tandläkarna Kockum & Kockum
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort eller ring någon av våra kliniker.

    Välkommen att lista dig hos oss genom att fylla i formuläret här nedanför, ringa eller mejla.

      Vänligen fyll i dina uppgifter så ringer en av våra medarbetare dig snarast.