Tandreglering

Tandreglering, även kallat ortodonti, kan utföras om tänderna tillexempel vuxit snett eller att man vill skapa ett annat utseende på tandraden.

Det finns många olika exempel på varför man vill flytta tänder men några anledningar kan vara att man biter fel, behöver skapa bättre förutsättningar för tandersättningar, tänderna sitter för tätt eller för glest, eller om man vill skapa ett annat utseende på sina tänder.

I många fall utför man tandregleringen genom fast tandställning denna kan placeras på både in och utsida och utförs av en specialist i tandreglering, en så kallad ortodontist. Man kan även ha olika avtagbara tandställningar, Tandläkarna Kockum & Kockum arbetar med Invisalign, som är ledande på marknaden för osynliga tandställningar. Har du funderingar kring tandreglering är du varmt välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

Invisalign

Tandläkarna Kockum och Kockum utför tandreglering med Invisalign – den nästan helt osynliga metoden att flytta tänderna med.
Hur går det till? Man börjar med att ta ett avtryck på tänderna, digitalt eller analogt. Tänderna och ansiktet fotograferas. Därefter kan man med hjälp av ett planeringsverktyg tillsammans planera hur man vill att det färdiga slutresultatet skall se ut. Man beställer efter detta en serie av Invisaligns nästan osynliga tandskenor. Tandskenorna som är specialgjorda efter dina tänder för högsta bekvämlighet.

Man sätter oftast fast små fästen på tänderna i komposit så de flyttas snabbare och i vissa fall behöver man slipa minimalt mellan tänderna. Skenorna är avtagbara, men det krävs att man använder dem minst 22 timmar/dag. Skenorna byts varannan vecka, och successivt kommer dina tänder flyttas tills de når sitt beräknade slutliga läge. Läs gärna mer på invisalign.se För mer komplicerade eller omfattande behandlingar och barnbehandlingar remitterar vi våra patienter till de främsta ortodontisterna/tandreglerarna i närheten av dig.

Fast tandreglering med olika utseende

Det finns flertalet olika typer av tandreglering och givetvis har alla sina för- respektive nackdelar. Den vanligaste typen av tandreglering är dock den som har fästen gjorda av metall. Vill man att tandställningen ska vara mindre synlig kan man välja att ha fästen av porslin på de främsta tänderna så att tandregleringen blir mindre synlig när man pratar, skrattar och ler.

Tandreglering för alla

Vi samarbetar med docent Thor Henriksson, som är en av Sveriges ledande specialister inom tandreglering när det handlar om tandreglering och framställning av tandställningar. Detta tillsammans med vår långtgående erfarenhet och kompetens inom området gör att vi kan erbjuda kvalitativ tandreglering för alla, oavsett ålder.

Vill du veta mer eller är nyfiken på hur vi kan hjälpa just dig med tandreglering?
Ring oss redan idag för att få ytterligare information.

Senast ändrad: onsdag 20 november, 2019
Publicerad av: Tandläkarna Kockum & Kockum
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort eller ring någon av våra kliniker.

    Välkommen att lista dig hos oss genom att fylla i formuläret här nedanför, ringa eller mejla.

      Vänligen fyll i dina uppgifter så ringer en av våra medarbetare dig snarast.