Estetiska injektioner

Estetiska injektioner

Estetiska injektioner blir allt vanligare. Trots det finns det just nu i Sverige ingen lagstiftning kring vem som får utföra dem och vilken utbildning som krävs. Därför ligger ansvaret på dig som patient att själv ansvara för att kolla upp kompentens och utbildningen hos den behandlare du valt. Hos oss utförs alla estetiska injektioner av tandläkare med svensk legitimation. Våra behandlare har gedigna utbildningar och flera års erfarenheter inom estetiska injektioner.

Fillers

Fillers är en av de vanligaste estetiska behandlingarna och det finns en mängd olika varumärken. Fillern är baserad på hyaluronsyra i olika kompositioner beroende på vilket område man vill behandla. Vanliga områden för behandling är läppar och kinder. Djupare rynkor eller ärr kan också behandlas med filler och kombineras då oftast med botulinumtoxin (botox). Behandling med fillers föregås av en hälsodeklaration samt samtal kring vilka områden du önskar behandla och vad du kan förvänta dig som resultat. Tillsammans med din behandlare beslutar ni också vilken typ av filler och mängd som kan vara aktuellt.

Behandlingen tar vanligen inte mer än 30 minuter och önskar man så finns det möjlighet till lokalbedövning. Det är normalt med viss ömhet och mindre blåmärken på det behandlade stället och ibland kan det uppstå en lokal svullnad som oftast avtar efter någon dag. Fillers är ingen permanent behandling. Därför behövs regelbunden påfyllning om man vill bibehålla resultatet.

Pris filler:

  • 0.5 ml 1900 kr
  • 1 ml 3300 kr

Botox

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A. Botulinumtoxin används för att blockera de nervsignaler som gör att musklerna dras samman. Resultatet, vid estetiska injektioner med botox, blir att linjerna och rynkorna i de muskler man väljer att behandla mjukas upp eller försvinner helt. Vid djupare rynkor kan man behöva en filler som komplement för att rynkan ska försvinna helt.

Vanliga områden för behandling med botox är;

– ”argrynkan” mellan ögonbrynen.
– ”kråksparkarna/skrattrynkorna” vid sidan av ögonen.
– horisontella linjer i pannan.

Ett annan indikation för botox är tandgnissling/pressning (bruxism). Tandpressning/gnissling kan ge spänningshuvudvärk, migrän, värk från muskler och käkleder samt skador på tänderna. I vissa fall kan käkmusklerna påverkas så mycket att muskeln blir förstorad och ändrar ansiktsformen. Som tandläkare brukar vi behandla patienter med bettskena. En bettskena har oftast ett gott resultat på de kliniska symptomen, men en del patienter besväras ändå av ansiktsformen förändrats och blivit mer kantig. Behandling med botox i tuggmusklerna minskar musklernas kraft och ger även en avsmalnande effekt på ansiktsformen Behandling med botox föregås av en hälsodeklaration samt samtal kring vilka områden du önskar behandla och vad du kan förvänta dig som resultat. Behandlingen tar ca 15 minuter och de flesta tycker inte att det gör särskilt ont så ingen bedövning är nödvändig. Oftast innebär behandlingen ingen konvalescens. Dock finns det, i känsliga områden, risk för mindre blåmärken.

Behandling med botulinumtoxin typ A är inte permanent. Full effekt brukar man få efter ca 7-10 dagar och håller vanligen 3-4 månader.

Pris botox:

  • 1 område 2500 kr
  • 2 områden 3000 kr
  • 3 områden 3500 kr

Käkmusklerna från ca 4200 kr beroende på hur många enheter botulinumtoxin som behövs.

Senast ändrad: torsdag 28 november, 2019
Publicerad av: Tandläkarna Kockum & Kockum
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort eller ring någon av våra kliniker.

    Välkommen att lista dig hos oss genom att fylla i formuläret här nedanför, ringa eller mejla.

      Vänligen fyll i dina uppgifter så ringer en av våra medarbetare dig snarast.