040-611 66 84 info@kockumochkockum.se

Menu

Tandimplantat, Protetik

Om du saknar en eller flera tänder kan ett tandimplantat vara den bästa lösningen för dig. Våra specialister inom protetik vill gärna återge dig ett vackert och kraftfullt bett som håller livet ut.

Vi samarbetar med de främsta på området, Dentsply Implants (tidigare Astra Tech Dental), för att kunna erbjuda den bästa behandling som finns att tillgå och ha tillgång till den senaste kompetensen vad gäller teknik och material.

Undersökning

Vi inleder alltid med att röntga det aktuella området och en grundlig undersökning för att få en klar bild över situationen.
Därefter går vi tillsammans igenom de olika möjligheterna och alternativen.
Ibland visar det sig att ett tandimplantat inte är nödvändigt, det räcker med en annan lösning.
Du får alltid ett kostnadsförslag som du kan tänka över i lugn och ro.

Operation

Alla operationer sker med lokalbedövning och eventuell sedering. Under operationen sätter vi in den skruv eller de skruvar som vi sedan ska fästa den nya tanden, tänderna eller protesen på.
Operationen tar oftast omkring en timme. Om du väljer att bli sederad kan du inte köra bil direkt i anslutning till operationen.
Och du kan förmodligen då inte heller återgå direkt till arbetet.

Vi kontaktar dig samma kväll eller på morgonen därpå för att säkerställa att du mår bra och att allt känns som det ska.
Du blir kallad till ett kostnadsfritt återbesök kort efter operationen.
Även om du kanske känner dig lite öm i munnen en eller ett par dagar efter operationen är det viktigt att du är noga med munhygienen.

Ny tand

Efter operationen är de flesta väldigt ivriga med att få sin nya tand eller nya tänder på plats. Ibland kan det ske ganska kort efter operationen.
I andra fall behöver patienten vänta ett tag för att låta benet och skruven eller skruvarna läka ihop ordentligt innan tanden eller tänderna sätts på plats och belastas.

Har du frågor kring tandimplantat och behandlingen?
Tveka inte att höra av dig!