040-611 66 84 info@kockumochkockum.se

Menu

Kompositfasader – ett prisvärt alternativ

Undviker du att le med tänderna eller skratta? Många ogillar sina tänder, det kan bero på missfärgningar, sprickor, ojämnheter eller fula lagningar. Att gå runt hela livet och skämmas för ditt leende är onödigt. Idag finns enkla och prisvärda alternativ för dina tänder. Kompositfasader är ett populärt sätt att snabbt och enkelt få helt nya tänder. Kompositfasader tänder utförs direkt på plats av tandläkaren. Då skulpteras nya tunna lager direkt på tanden. Det andra alternativet är porslinsfasader, här görs istället en modulering och gjutning för att skapa fasaderna. Fördelen med kompositfasader är kostnaden. Priset är betydligt lägre hos kompositfasader än hos porslinsfasader. Anledningen är att metoden är billigare och enklare att utföra samt materialkostnaderna är lägre. Men kompositfasader håller inte lika länge som porslinsfasader. I regel håller en kompositfasad i cirka 2 – 5 år medan porslinsfasader kan hålla upp till 20 år. Beroende på hur dina tänder ser ut i nuläget kan det räcka med att sätta in en kompositfasad, men det går även att sätta in flera.

Laga sprickor med kompositfasader

Fördelen med kompositfasader tänder är att de formas direkt på tänderna. Detta gör det möjligt att endast laga en spricka eller göra sneda tänder jämna. Det går även snabbare att få de nya tänderna på plats än om du väljer porslinsfasader. Men vad är då kompositfasad kostnad? Priserna skiljer sig en del mellan kliniker och baseras ofta även på hur många fasader som ska göras. Kostnaden för en kompositfasad ligger på cirka 800 kronor och uppåt. Ett mycket billigt alternativ om du jämför med porslinsfasaden som istället ligger från cirka 4 000 kronor och uppåt. Kompositfasader tänder pris bör dock inte endast väljas utifrån det billigaste alternativet. Tänk även igenom hur lång hållbarhet fasaderna har samt hur äkta de ser ut. Idag ser både kompositmaterial och porslin otroligt verklighetstrogna ut och går naturligtvis att anpassas så att färgen matchar dina riktiga tänder.
När du väljer att sätta in kompositfasader binds materialet fast direkt på tandytan. När det rör sig om porslinsfasader behöver man rugga upp tandens yta lite lätt för att cementet ska fästa. Om du har fler frågor gällande tandfasader får du gärna kontakta oss, vi hjälper dig fixa ett vackert leende!