040-611 66 84 info@kockumochkockum.se

Menu

Porslinsfasader ger dig ett nytt leende

Det finns många anledningar till att sätta in porslinsfasader, det kan handla om missfärgningar på grund av rökning, sprickor eller att tänderna helt enkelt är sneda. Porslinsfasader är fasader som ersätter tändernas framsida. Idag finns både porslins- och plastfasader. De är otroligt tunna men starka och ger genast tänderna ett nytt utseende. En vanlig fråga rör ofta porslinsfasader hållbarhet, är de lika tåliga som tänderna? Om du väljer porslinsfasader tänder kan du räkna med hållbarhet mellan 15 och 20 år. Porslin är det överlägsna alternativet när det kommer till just fasader. Anledningen är dels hållbarheten men också estetiken, materialet är väldigt likt tändernas utseende. Porslinsfasad tänder påminner lite om lösnaglar, de görs individuellt efter personen i fråga och är väldigt tunna. De sätts uppepå tändernas framsida där de blir som en ny tand.
Vad är då porslinsfasad kostnad? Priserna varierar mellan olika tandläkare, men brukar ligga någonstans mellan 4 000 kronor och uppåt per tand. Priset varierar ofta och baseras på hur många fasader som ska sättas in, vilket material som används och tillverkaren. Även om plastfasader är billigare än porslin bör du inte gå efter det billigaste priset. Plastfasader har inte lika lång hållbarhet som de i porslin och kan alltså bli betydligt dyrare i längden.

Hur sätter man in porslinsfasader?

För att dina porslinsfasader ska passa perfekt görs först ett avtryck av dina egna tänder. Utifrån avtrycken kan man enkelt modulera och skapa fasaderna. När modulerna är färdiga är det dags att sätta fast dem. För att fästa dem behöver tandläkaren först slipa lite på de riktiga tänderna sedan cementerar man fast dem. Själva slipningen låter värre än vad det är, oftast behöver tandläkaren endast rugga upp tandens yta, detta för att cementet som används ska kunna fästa ordentligt.

Leendet är ett viktigt attribut för såväl kvinnor som män. Det är idag många som inte vågar le eller skratta på grund av missfärgade, skadade eller sneda tänder. Med hjälp av porslinsfasader kan du enkelt få det leende du vill ha. Oavsett om du vill sätta in en porslinsfasad eller flera stycken kan vi hjälpa dig. Hör av dig för konsultation redan idag.