040-611 66 84 info@kockumochkockum.se

Menu

Behandling av tandvårdsrädsla i Malmö.

Väldigt många, för att inte säga de flesta, känner ett visst obehag inför att gå till tandläkaren. Framför allt om det är en mer omfattande behandling som väntar. När det gäller den här lättare tandvårdsrädslan brukar det räcka med ett personligt, lugnt och sakligt bemötande från vår sida. Och det är så vi bemöter alla våra patienter, alltid. Många patienter tar med musik som de tycker om och som hjälper dem att slappna av.

För de patienter som har en djupare tandvårdsrädsla tar vi fram en personlig behandlingsplan. Tillsammans ställer vi upp målen för behandlingen och arbetar sedan metodiskt och stegvis får att nå varje delmål.

Avslappningsterapi

I fall av svårare tandvårdsrädsla kan avslappningsterapi hjälpa patienten att slappna av under behandlingen. Det avslappnade tillståndet gör det lättare att kommunicera med tandläkaren, gör det möjligt att sluta spänna sig i väntan på att det ska göra ont och hjälper patienten att bli mindre känslig för eventuellt obehag.

Hos oss kan du alltid avbryta behandlingen och ta en paus om det blir för jobbigt. Du kan be om att få dagens sista tid så att vi kan genomföra behandlingen i lugn och ro utan att låta nästa patient vänta för länge. Det får ta den tid det tar, helt enkelt.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

KBT är en effektiv metod som fungerar mycket bra mot tandvårdsrädsla. Vi samarbetar med Leg. Psykolog Julia Golovko som hjälper våra patienter att övervinna sin tandvårdsrädsla. Antingen sker behandlingen direkt på en av våra kliniker eller på Julias mottagning. Du väljer det som känns bäst för dig.

 

Lider du av tandvårdsrädsla?
Ring oss så berättar vi mer!