Tandvårdsrädsla

Lider du av tandvårdsrädsla? Ring oss så berättar vi mer!

Väldigt många, för att inte säga de flesta, känner ett visst obehag inför att gå till tandläkaren. Framför allt om det är en mer omfattande behandling som väntar.

När det gäller lättare tandvårdsrädsla brukar det räcka med ett personligt, lugnt och sakligt bemötande. Och det är så vi bemöter alla våra patienter, alltid. Många patienter tar med musik som de tycker om och som hjälper dem att slappna av. För de patienter som har en mer uttalad tandvårdsrädsla tar vi fram en personlig behandlingsplan. Tillsammans ställer vi upp målen för behandlingen och arbetar sedan metodiskt och stegvis får att nå varje delmål.

Avslappningsterapi

I fall av svårare tandvårdsrädsla kan avslappningsterapi hjälpa patienten att slappna av under behandlingen. Det avslappnade tillståndet gör det lättare att kommunicera med tandläkaren, gör det möjligt att sluta spänna sig mindre och hjälper därmed patienten att bli mindre känslig för eventuellt obehag. Hos oss kan du alltid avbryta behandlingen och ta en paus. Du kan be om att få dagens sista tid så att vi kan genomföra behandlingen i lugn och ro utan att låta nästa patient vänta för länge. Det får ta den tid det tar, helt enkelt.

Kognitiv beteendeterapi (KBT)

KBT är en effektiv metod som fungerar mycket bra mot tandvårdsrädsla. Vi samarbetar med Leg. Psykolog Julia Golovko och leg. Psykolog Sofie Moritz Lemark som hjälper våra patienter att övervinna sin tandvårdsrädsla. Antingen sker behandlingen direkt på en av våra kliniker eller på respektives mottagningar. Du väljer det som känns bäst för dig.

Sedering

För de av våra patienter som provat både KBT och avslappning men fortfarande har svårt att slappna av och känner obehag inför tandvårdsbehandling, kan man överväga läkemedel som hjälp. Man får ha i åtanke att man inte kan köra bil eller cykla efteråt.
Lider du av tandvårdsrädsla? Ring oss så berättar vi mer!

Senast ändrad: torsdag 21 november, 2019
Publicerad av: Tandläkarna Kockum & Kockum
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort eller ring någon av våra kliniker.

    Välkommen att lista dig hos oss genom att fylla i formuläret här nedanför, ringa eller mejla.

      Vänligen fyll i dina uppgifter så ringer en av våra medarbetare dig snarast.